Olen Janne, syntynyt 1974, ja tulette löytämään minut Huvihurtan uimalasta koirienne kanssa altaasta.

Riikan kirjoituksen jälkeen on todettava, että aika vaikeaa on alkaa itsestään mitään kirjoittamaan. Toinen Huvihurttalaisista kun on omistanut lähes koko elämänsä eläinten kanssa puuhaamiseen ja menestynyt siinä, sekä itse kilpailijana että kouluttajana. Minä taas olen lähdössä mukaan todella kevyeltä harrastepohjalta. Toisaalta taas tilanteeni on erittäin kiitollinen: yhtiökumppanina on pidetty ja menestynyt ammattilainen ja minulla on myös mahdollisuus joka päivä oppia uutta parhailta opettajilta, eli teiltä koiranomistajat ja Huvihurtan asiakkaat.

Allas.jpg

Mitä sitten olen elämässäni tehnyt?

Ammatillisen koulutukseni olen saanut hotelli- ja ravintola alalle: ravitsemistyöntekijä, kokki, tarjoilija, baarityöntekijä ja vastaanottovirkailija, sekä kaupalliselle alalle: ruokamestari, K-ruokakauppiasvalmennus ja yrittäjän ammattitutkinto.

Koiriin liittyviä tutkintoja ei ole. Muutamalla Riikan Hulahulan tmi:n kurssilla sekä Kokkosen Tuijan Mustat Tassut tmi:n kursseilla olen kyllä käynyt.

Työurani aloitin 14 vuotiaana jakamalla lehtiä. Sittemmin muutaman ravintolan kautta päädyin Fransmanniin kokiksi. Vuoden jälkeen pääsin rauhanturvatehtäviin Libanoniin, ja se jos joku oli silloin 21-vuotiaalle pojalle avartava kokemus. Libanonista kotiuduttuani päätin etten enää ikinä noihin hommiin lähde, kunnes kolmen päivän mietintä kultasi muistot ja 8 kk päästä joulun alla vuonna 1996 nousi kone jälleen kohti Libanonia. Tältä reissulta kotiin palattuani jatkoin ravintolatöitä, kunnes oli aika jättää yötyöt ja pääsin opettelemaan täysin uutta alaa kaupallisella sektorilla Heinolan Citymarketissa. Muutto Mikkelistä Lahteen oli siis edessä. Kuitenkin kipinä rauhanturvaamiseen eli sitkeänä sisälläni, ja vuoden päästä sain kutsun lähteä Kosovoon. Kosovossa vietin hieman vaille vuoden ja kotiuduttuani päätin palata Lahdesta kotiin Mikkeliin, josta sain työpaikan ravintola Päämajalta baarimikkona ja myöhemmin tein siellä myös karaokeisännän töitä.

Vuoden pestin jälkeen sain paikan juuri avattavaan K-supermarket Rokkalaan kokiksi. Nyttemmin toimenkuvani on muuttunut kala,- ja lihaosastojen vastaavaksi.

Sydäntäni todella lähellä on musiikki. Lapsuus,- ja nuoruusaikojen kitarasoittamisen ja bändien jälkeen soittimekseni on valikoitunut saksofoni. Liki 10 vuotta sain hyvää opetusta yhteissoitosta Mikkelin Kansalaisopiston yhtyeissä Rantakylä Big Band, Tesar Jazz Band ja Miller Sound Orchestra. Nykyisin olen onnekseni päässyt mukaan hienoihin porukoihin. Mikkelin Musiikkiopiston Winds Jazz Orchestra ja Mikkeli Winds, Mikkelin Varuskuntasoittokunnan Perinneyhdistyksen puhallinorkesteri, maailman ainoa entisistä rauhanturvaajista koottu puhallinorkesteri Faitterit ja ahkerasti harjoitteleva ja keikkaileva blues/rock/funky-yhtye Jelly Millers. 

Todella hyvillä mielin ja innoissani odotan että pääsemme avaamaan Huvihurtan ovet vaikka tiedän että Huvihurtan tarpeiden ja soittoharrastuksen sekä päivätyöni yhteensovittaminen tulee varmasti olemaan haasteellista ja joustoja varmasti joudun tekemään.